Prezență Arhierească la hramul Așezământului pentru copii “Sfântul Onufrie”, Florești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, prăznuirea Sf. Cuv. Onufrie cel Mare, a debutat la Mănăstirea Florești, în seara zilei de 11 Iunie 2018, începând cu ora 21, cu slujba privegherii de toată noaptea. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un frumos sobor de preoți.
Atmosfera anastasică a fost realizată prin prezența a numeroși credincioși, care s-au împărtășit în număr mare cu Sfintele Taine, iar spiritul athonit al slujbei a fost creat prin înălțătoarele răspunsuri liturgice date de grupul de muzică bizantină “Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, aflat sub măiastra conducere a Prof. Sorin Albu.

 

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Macarie, a evocat viața Sfântului Onufrie cel Mare, făcând o analogie cu viața Sfântului Macarie Romanul, amintind totodată credincioșilor de importanța păstrării inimii curate, în acest sens făcând referire la îndemnul Mântuitorului “De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.” (Matei 18, 3).
Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Macarie a sfințit icoana Sfântului Onufrie, pictată în Sfântul Munte Athos de Gheron Patapie Kavsokalvitul.

 

Articolul complet il gasiti pe Radio Renasterea.

Comments are closed.
Back To Top