Ziua de astăzi a fost una din acele zile când îți simți inima fremătând de speranță și bucurie. Am sărbătorit, împreună cu copiii minunați și mulți Oameni de bine, Hramul Așezământului pentru copii „Sfântul Onufrie” din Florești. Și cum să nu simți fericire când vezi Oamenii ajutând Oameni, când ai fost martorul minunilor înfăptuite aici, începând cu prima cărămidă pusă, apoi lupta părintelui Visarion cu birocrația, apoi primul copilaș primit acasă și până acum, când comunitatea- i perfectă, vie și mai ales roditoare.

„Toți copiii au nevoie de iubire” a fost motto-ul zilei. Toți copiii de la Așezământul „Sfântul Onufrie” primesc iubire. Pentru că toți cei implicați în acest proiect și-au făcut din mâini perne pentru odihna acestor copilași, iar din cuvinte balsam de mângâiere pentru sufletele lor pure. Pentru că oamenii de bine care ajută aici știu că există în viață o biruință mai presus de toate: aceea a faptelor bune.

Comunitatea vie creată aici de către părintele Visarion este magicul „acasă” pentru copiii orfani sau pentru cei care provin din medii defavorizate. Aici micuții se joacă, visează să primească jucării de la Moș Crăciun, să-și serbeze ziua de naștere, să se certe doar pentru a se împăca repede cu îmbrățișări calde, zâmbesc, sunt ocrotiți și iubiți. Și Așezământul a însemnat „acasă”, astăzi, și pentru noi, cei care am înțeles lecția dăruirii, am exersat bucuria din ochii copiilor, ne-am înnoit sufletele și am lăsat lumina iubirii să ne prindă în mreje și mai ales să ne conducă spre o Românie Vie, curată, înnobilată de fapte de trebuință.

Sursa – https://facebook.com/story.php?story_fbid=10165370847305261&id=659045260