Implica-te

Voluntariat

CONTACTEAZA-NE

Donatii

1. Contract de sponsorizare

Incepand cu 01.04.2019, daca sunteti persoana juridica, in cazul in care faceti sponsorizari, aveti urmatoarele factilitati:

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respectiva.

iar

Societatile platitoare de impozit pe profit care efectueaza sponsorizari pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor sau valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Mentionam faptul ca Organizatia Filantropica « Sfantul Onufrie » este înscrisa în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, sub nr.236061, din data de 10.04.2019.

Descarca de aici contract de sponsorizare.

Contractul de sponsorizare semnat si stampilat va fi trimis la adresa de mai jos, noi îl vom returna semnat si ștampilat.

Adresa noastra este: Asociaţia Filantropică “Sfântul Onufrie”
Str. Mănăstirii nr.1a, com Floreşti, jud. Cluj cod 407280, tel. 0741 527 074

2. Declaratia 230

Persoanele fizice ne pot fi de mare ajutor donand cei 3.5% din impozitul pe venit catre Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”.

Prin Legea 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre organizatia dvs. 3.5% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv. Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul organizatiei nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 3.5% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revini ONG-ului NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Descarca de aici declaratia 230.

Puteţi depune formularul direct, trimițându-l prin poştă cu confirmare de primire la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de care aparţineți cu domiciliul https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm.
Declaraţiile se pot depune şi online, prin intermediul serviciului ANAF “Spaţiul privat virtual” disponibil la adresa: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/
Data limită de depunere a formularelor la Administraţia Financiară de care aparţii este 25 Mai 2023

3. Donatii cash / online

Cont RON: RO27 BTRL RONC RT02 0955 7001
Cont EUR: RO74 BTRL EURC RT02 0955 7001
Cont USD: RO78 BTRL USDC RT02 0955 7001

Banca Transilvania S.A.
Sediul Central
Cluj-Napoca, Cluj, str. G. Bariţiu nr.8, 400027
Cod SWIFT: BTRLRO22

Tinand cont de faptul ca Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”este o Organizatie non-profit, alaturi de redirectionarea celor 2% din impozit, puteti dona orice suma de bani, oricat de mica. Orice ajutor financiar este binevenit. Pentru a dona prin Paypal dati click pe butonul de mai jos:

DONEAZA

Implica-te si tu! Lasa-ne un mesaj!

CONTACTEAZA-NE