Cum ne puteti ajuta:

1. Contract de sponsorizare.

Daca sunteti persoana juridica, ne puteti ajuta donand 20% din impozitul pe profit. Puteti descarca documentul de e pe pagina noastra, sa il completati, semnaiti si sa ne contactati.
Informatii privind sponsorizarea:

In temeiul Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale ‘Titlului II – impozitul pe profit’ din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, oamenii de afaceri/firmele ar putea redirectiona 20% respectiv 3 la mie din impozitul pe profitul datorat statului, catre Organizatia Filantropica”Sfantul Onufrie”.

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat pentru ajutorarea copiilor.
Pentru a putea fi dedusa din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2016 suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Acelasi lucru se aplica pentru un contract de sponsorizaresemnat in oricare din lunile: martie, iunie, septembrie. Astfel suma transferata in oricare din lunile amintite se recupereaza in luna imediat urmatoare, scazandu-se din suma care trebuia platita in mod normal la stat. Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină. 

Descarca de aici declaratia 230.

 
2. Pentru angajati.

Persoanele fizice  ne pot fi de mare ajutor donand cei 2% din impozitul pe venit catre Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”.

Prin Legea 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre organizatia dvs. 2% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv. Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul organizatiei nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revini ONG-ului NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Daca beneficiati (si) de venituri din alte surse  (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor etc.) puteti ajuta Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie” completand “Declaratia 200”, al carui formular il puteti descarca de mai jos.

Descarca de aici declaratia 200.

 
3. Depuneri la Banca

Cont RON: RO27 BTRL RONC RT02 0955 7001
Cont EUR: RO74 BTRL EURC RT02 0955 7001
Cont USD: RO78 BTRL USDC RT02 0955 7001

Banca Transilvania S.A.
Sediul Central
Cluj-Napoca, Cluj, str. G. Bariţiu nr.8, 400027
Cod SWIFT: BTRLRO22

 
4. Donații PAYPAL : office@afso.ro

Tinand cont de faptul ca Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”este o Organizatie non-profit, alaturi de redirectionarea celor 2% din impozit, puteti dona orice suma de bani, oricat de mica. Orice ajutor financiar este binevenit. Pentru a dona prin Paypal dati click pe imaginea de mai jos:

Back To Top