Cum ne puteti ajuta:

1. Contract de sponsorizare.

Daca sunteti persoana juridica Începând cu 30 martie 2018, conform O.G. 25/29.03.2018, microîntreprinderile pot deduce sponsorizările făcute către ONG-urile care sunt furnizori de servicii sociale acreditate, cu cel puțin un serviciu social licențiat.

Procedura de direcționare a 20% din impozitul pe venituri datorat este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare către Asociația Filantropică Sfântul Onufrie poate deduce valoarea sponsorizării, până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat veniturile.

Sprijinul poate fi trimestrial. Deducerea se face prin completarea Declarației 107 și depunerea acesteia până la data de 25 inclusiv a lunii următoare ultimului trimestru pentru care datorează impozit pe venit.

Sponsorizarea este o cheltuială deductibilă din impozitul pe profit pe care firmele îl datorează statului; costurile pentru firme sunt zero.

Acelasi lucru se aplica pentru un contract de sponsorizare semnat in oricare din lunile: martie, iunie, septembrie. Astfel suma transferata in oricare din lunile amintite se recupereaza in luna imediat urmatoare, scazandu-se din suma care trebuia platita in mod normal la stat. Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină.

Descarca de aici contract de sponsorizare.

Contractul de sponsorizare semnat si stampilat va fi trimis la adresa de mai jos, noi îl vom returna semnat si ștampilat.

Adresa noastra este: Asociaţia Filantropică “Sfântul Onufrie”
Str. Mănăstirii nr.1a, com Floreşti, jud. Cluj cod 407280, tel. 0721/525.512

 
2. Pentru angajati.

Persoanele fizice ne pot fi de mare ajutor donand cei 3.5% din impozitul pe venit catre Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”.

Prin Legea 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre organizatia dvs. 3.5% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv. Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul organizatiei nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 3.5% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revini ONG-ului NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Descarca de aici declaratia 230.

Puteţi depune formularul direct, trimițându-l prin poştă cu confirmare de primire la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de care aparţineți cu domiciliul https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm.
Declaraţiile se pot depune şi online, prin intermediul serviciului ANAF “Spaţiul privat virtual” disponibil la adresa: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/
Data limită de depunere a formularelor la Administraţia Financiară de care aparţii este 31 iulie 2019

 
3. Depuneri la Banca

Cont RON: RO27 BTRL RONC RT02 0955 7001
Cont EUR: RO74 BTRL EURC RT02 0955 7001
Cont USD: RO78 BTRL USDC RT02 0955 7001

Banca Transilvania S.A.
Sediul Central
Cluj-Napoca, Cluj, str. G. Bariţiu nr.8, 400027
Cod SWIFT: BTRLRO22

 
4. Donații PAYPAL : office@afso.ro

Tinand cont de faptul ca Organizatia Filantropica “Sfantul Onufrie”este o Organizatie non-profit, alaturi de redirectionarea celor 2% din impozit, puteti dona orice suma de bani, oricat de mica. Orice ajutor financiar este binevenit. Pentru a dona prin Paypal dati click pe imaginea de mai jos:

Back To Top