Despre Noi

Toți copiii au nevoie de iubire! Construim împreună.

Cine suntem

Vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Bartolomeu și-a manifestat dorința ca un așezământ pentru ocrotirea copiilor aflați în dificultate să fie construit lângă Mănăstirea Florești. Acest lucru se întâmpla în 1994. Acest proiect a fost dat uitării până în anul 2012, când Înaltpreasfințitul Andrei a îmbrățișat această idee.

Ca urmare, Asociația Filantropică Sfântul Onufrie a fost fondată în luna mai a anului 2013, cu sediul în localitatea Florești din județul Cluj. Această organizație caritabilă a fost înființată și funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, care este Președintele de Onoare al Asociației Filantropice Sfântul Onufrie.

Asociația Filantropică Sfântul Onufrie găzduiește 19 copii în acest moment, care beneficiază de școlarizare și îndrumare de specialitate pentru reintegrarea în societate. Din anul 2013 și până în prezent, organizația caritabilă și persoanele de bine care s-au implicat în sprijinirea acestui proiect de suflet au început să construiască Așezământul pentru Copii Sfântul Onufrie.

Acest loc special le va oferi un mediu familial armonios, îngrijire, educație, călăuzire spirituală și suport emoțional copiilor separați temporar sau definitiv de părinți. Așezământul pentru Copii Sfântul Onufrie este compus din 2 case de tip familial, paraclisul Sfântului Onufrie și un imobil multifuncțional.

Fiecare dintre cele 2 case este organizată în așa fel încât să poată găzdui maximum 12 copii. O astfel de casă are 6 dormitoare, dotate cu mobilier, aparatură electrocasnică și toate lucrurile necesare locuirii în condiții normale. Ambele case au o suprafață construită de 130 de metri pătrați și, pe lângă dormitoare, bucătărie și băi, includ și o cameră de joacă pentru cei mici.

Obiectivul primordial al Asociației Filantropice Sfântul Onufrie este construirea Așezământului pentru Copii Sfântul Onufrie, care să fie format din 4 case de tip familial și un imobil multifuncțional. Acesta are rolul de a-i îngriji corespunzător pe copii și de a le asigura o dezvoltare armonioasă celor care sunt separați temporar sau definitiv de familie.

Copilașii abandonați au nevoie de măsuri speciale de protecție, au nevoie de un cămin sigur și, în primul rând, au nevoie de dragoste. Noi îi călăuzim spre un viitor mai bun și le dăm încredere că nu totul este pierdut. În multe dintre cazuri, reprezentăm singura lor speranță într-o lume mai bună.

Scop, viziune, misiune

Scopul Asociației Filantropice Sfântul Onufrie este îmbunătățirea calității vieții copiilor abandonați. Așezământul pentru Copii Sfântul Onufrie le oferă celor mici șansa de a evolua la nivel personal și de a-și valorifica potențialul, într-un cadru armonios. Prin îndrumare, educație adecvată și programe speciale de dezvoltare, copiii găzduiți aici devin o versiune mai bună a lor.

Viziunea Asociației Filantropice Sfântul Onufrie este de a schimba în bine viațacopiilor din România care au nevoie disperată de ajutor. Ne dorim să fim resursa la care să apeleze micuții care sunt abandonați, dezamăgiți sau chiar traumatizați de mediul familial din care provin. Tocmai de aceea, Asociația Filantropică Sfântul Onufrie îșidoreștesă fie „acasă” pentru cei părăsițișisă le ofere copiilor un viitor mai bun.

Misiunea Asociației Filantropice Sfântul Onufrie este ocrotirea copiilor abandonațitemporar sau părăsiți de părinții lor. Anual, 9.000 de copii din România sunt despărțiți de familiile lor și nu au la cine să apeleze în situații critice. Aici intervenim noi, când acești copii ai nimănui riscă să ajungă pe drumuri. Asociația FilantropicăSfântul Onufrie îșiasumă acest rol protector și,totodată, misiunea de a le oferi un viitor acestor suflete nevinovate.

Valori

Credință. Bunul Dumnezeu este cel care ne dă putere, ne ghidează și ne sprijină în misiunea dificilă de a-i ajuta pe copiii părăsiți ai României. Facem totul conduși de credință și de Biserica Ortodoxă Română.

Dragoste. Îi iubim pe copiii abandonați și traumatizați care ajung la noi. Le oferim un cămin cald și armonios, în care să poată evolua departe de mediul abuziv în care au fost crescuți.

Vindecare. Prin intermediul programelor educaționale pe care le desfășurăm, prin intermediul căminului primitor, meselor calde și jocurilor pe care le practicăm împreună, copii răniți fizic și mental devin oameni noi.

Obiective

  • Promovarea valorilor creștine ortodoxe, morale, sociale și culturale.

  • Promovarea cunoașterii culturii și tradițiilor naționale și spirituale.

  • Crearea și dezvoltarea unor proiecte educaționale, sociale, culturale și medicale na nivel de învățământ preuniversitar și superior.

Beneficiari

Asociația Filantropică Sfântul Onufrie ajută și susține copii orfani, copii lipsiți de mijloace de existență și copii proveniți din familii dezorganizate sau cu risc. Venim în sprijinul copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, din județul Cluj sau județe limitrofe, precum Bistrița-Năsăud sau Maramureș.

MEDIA

Crearea și dezvoltarea unor proiecte educaționale, sociale, culturale și medicale na nivel de învățământ preuniversitar și superior.

Asociatia Filantropica Sfantul Onufrie a creat o campanie de strangere de fonduri pentru a finaliza constructia asezamantului pentru copii. Misiunea noastra este de a sprijini si ocroti copiii parasiti temporar sau definitiv de parintii lor, copiii aflati in dificultate.
Facem apel la sufletul, generozitatea si solidaritatea dumneavoastră. Sprijiniti-ne sa-i salvam si sa le dam o viata adevarata acestor copii! Pentru unii dintre ei, fiecare zi conteaza.

RAPORT ACTIVITATE

RAPORT

Implica-te si tu! Lasa-ne un mesaj!

CONTACTEAZA-NE